UitDeKunst

UitDeKunst is de nieuwe naam voor onze Kunstbus. We nemen hierbij afscheid van deze, ons zeer vertrouwde naam. Sinds er geen speciaal Kunstbuslidmaatschap is, en dus alle leden van onze vereniging deel kunnen nemen aan een uitstapje, schept het woord ‘bus’ verwarring. Omdat onze doelgroep nu veel breder is, zal het aanbod gevarieerder zijn. Soms gaan we er op uit met de bus, maar vaker ook niet. Vandaar.

Met UitDeKunst beogen we alle leden van Santpoorts Belang in staat te stellen om op een comfortabele en gezellige manier van culturele activiteiten te genieten. Deze uitjes worden georganiseerd en begeleid door het UitDeKunst-team.

Wij proberen een zo divers mogelijk programma samen te stellen. Per seizoen zijn er een aantal uitjes naar een concert of een theatervoorstelling. Deze vinden meestal plaats in de Stadsschouwburg van Velsen, of in een van de theaters in Haarlem. De deelnemers komen met eigen vervoer, of samen met anderen. Iemand die om vervoer verlegen zit, kan dat laten weten aan een van de leden van het UitDeKunst-team (zie gegevens hieronder). Deze zal proberen iets te regelen.

Daarnaast maken we ongeveer drie keer per seizoen een uitstapje naar een aansprekende tentoonstelling, of bijvoorbeeld een uniek architectuurproject, ergens in Nederland. Dit doen we meestal per bus, soms met eigen vervoer, of trein (zoals de excursie naar Amsterdam in mei jl.).
Deze excursies nemen vaak een hele dag in beslag, van ongeveer 09:30 tot 16:30 uur. We lunchen dan ergens of genieten van een high tea.
Per excursie zullen we de zwaarte aangeven, dus bijvoorbeeld hoe ver de loopafstand is. Dat is belangrijk voor mensen onder ons met een beperking op dat gebied.

Programma, informatie en communicatie
Zodra het programma van UitDeKunst voor het seizoen 2023-2024 rond is, wordt het per e-mail gestuurd aan alle leden. Daarnaast is het programma te vinden  onder de categorie Kunst en Cultuur.. Mocht het inschrijven op de website niet lukken, dan kunt u ook het inschrijfformulier gebruiken. Het inschrijfformulier kunt u vinden in de bibliotheek van
t Brederode Huys.

UitDeKunst-team
Fleur Stringer        023 538 1816
Els Kamerbeek      023 538 6993
Mieke Engelsman  
06 483 301 88