Per categorie:
  Per soort:

10 oktober 2020

Lustrumexpositie


Al in oktober 2019 werden er plannen gemaakt voor een grote en bijzondere Lustrumexpositie in het najaar van 2020, waarbij ook de bezoekers van ’t Brederode Huys betrokken zouden worden. Docenten en cursisten van Schilderen en Tekenen gingen enthousiast aan de gang met het lustrumthema de ’paraplu’. En toen kwam corona en moesten de plannen helaas aangepast worden. Gelukkig kan de expositie doorgaan maar deze kan, in verband met de coronaregels, niet bezocht worden.
 

Wat is er te zien? De cursisten van Marijke Apeldoorn hebben het lustrumthema ‘paraplu’ letterlijk genomen. De werken zijn gemaakt in het kader van de cursus illustratie. Het formaat en de vorm, een leporello, zijn bij iedereen hetzelfde. Een leporello is een soort zigzagboek. Het is in het Verre Oosten een veel gebruikte vorm. Je kunt de zigzag aan twee kanten invullen. Je kunt ieder stukje een andere invulling geven, die je dan naast elkaar ziet; maar je kunt ook één grote langwerpige afbeelding maken. De vouwen delen de illustratie dan in stukken.

Van Marlouk Alders, cursist bij Natasja Rietdijk, zijn verschillende werken te zien. In een serie prachtige, inventieve en kleurrijke collages heeft zij het lustrumjaar en de symboliek van het thema ‘paraplu’, de verbinding, op grappige en ingenieuze wijze verwerkt.

Ook de cursisten van Mariëtte van Haastrecht hebben vol enthousiasme geschilderd vanuit het thema verbinden. Dat is waar Santpoorts Belang voor staat; de paraplu waar iedereen onder past en waar iedereen elkaar kan ontmoeten tijdens een cursus, lezing of activiteit. Vanuit de gedachte ‘verbinden’ is er geschilderd. Iedereen heeft zijn eigen landschap, visie, hobby’s en interesses, door dit te delen inspireer je de ander. Een landschap verbeelden hoeft niet in de letterlijke zin van het woord. Maar wel vanuit het idee dat de afgebeelde horizon elkaar raakt en verbindt. Er is gewerkt met acryl of  aquarelverf en collagetechniek. Docent en cursisten vonden het een feest om het werk te maken.Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: