Per categorie:
  Per soort:
19 oktober 2018

Expositie Sofie Xie in ’t Brederode Huys

Sofie Xie, is een kunstenares uit China en zij is geboren in Wenzhou, een grote havenstad in de oostelijke provincie Zhejiang. Ze komt uit een artistieke familie. In 1999 verliet ze China om naar Nederland te verhuizen. Dit heeft haar kunst zeer beïnvloed.

Sofie kreeg de kunst met de paplepel ingegoten. Diverse familieleden waren artistiek actief. In 1975 opende het stadsbestuur van Wenzhou een kunststudio. Een aantal kunstenaars kreeg het verzoek om hieraan deel te nemen. Een van hen was Sofie Xie. Het traditionele kunstambacht stond centraal. Sofie wilde zich graag bekwamen in de Wenzhousenese gekleurde modderschilderijen en fresco schilderijen op hout. Het bleek een bijzonder leerzame ervaring. Vooral omdat ze door het maken van het traditionele werk haar eigen stijl en haar eigen thema ontdekte.

Wat Sofie graag in haar werk wil laten zien zijn beelden waarbij de rode draad begint  in het verre verleden, het oeroude China, en doorgaat naar de verre toekomst.

Het recente werk van Sofie benadrukt haar continue verlangen om thuis te zijn tussen China en Europa. Een constante hunkering naar Nederland en het eeuwige heimwee naar China. Ze wordt geïnspireerd door de natuur, muziek, dans en poëzie. Al die prikkels wakkeren haar nieuwsgierigheid aan en raken de diepste plekken van haar ziel en haar gevoel van kleur. De technieken die Sofie Xie gebruikt variëren van kwasten tot vingers en van keukendoeken tot lepels. Eigenlijk alles wat zij in de buurt heeft. U kunt haar schilderijen bekijken op haar website www.sofiexie.com

De schilderijen van Sofie hangen in de Poorterzaal en door het gebouw van Santpoorts Belang en zijn te bezichtigen van  28 oktober tot zaterdag 17 november. Bezichtigingstijd: dinsdag 13.30 – 16.00 uur en op afspraak tel. 023-5381999. Adres: ’t Brederodehuys, Bloemendaalseweg 201, 2082 GE Santpoort-Zuid.

Iedereen is van harte welkom bij de vernissage op zaterdag 3 november om 14:00 uur.Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: