Per categorie:
  Per soort:

Zesluik Italiaanse steden

KEC kunstgeschiedenis


Dit is een zesluik met gevolgen. Iedere les zal een Italiaanse stad als onderwerp hebben. De betreffende stad zal getoond worden vanaf haar eerste tekenen van bewoning tot het heden aan toe. Zes keer zal gezien en meegeleefd worden hoe een stad zich ontwikkelt en welke sporen daarvan heden ten dage nog zichtbaar zijn. De zes steden die de 'hoofdpersoon' vormen zijn: Rome, Florence, VenetiŽ, Napels, Turijn en Palermo.
Die genoemde sporen bevinden zich deels op het niveau van de architectuur, maar ook de andere kunsten hebben hun plek gevonden in bijvoorbeeld de musea van de betreffende stad. Het spreekt voor zich dat in sommige gevallen in die steden zich befaamde collecties hebben gevormd ook los van het directe verleden van de stad. Ook deze collecties komen aan de orde waaronder het mooiste museum voor Egyptische kunst buiten Egypte, Amerikaans Abstract Expressionisme in een nooit voltooide villa en een telefooncel waarmee men in 2018 bij wijze van kunstproject kon bellen met mensen van de geheime dienst wereldwijd.
Soms worden de stadspoorten even verlaten om op expeditie te gaan vlakbij de stad. Hoofdzakelijk blijven we echter in de steden zelf, zal de plattegrond van elk van hen tot leven komen alsmede de drang om zodra het kan met eigen ogen alles te gaan zien en beleven. Zet de koffers maar vast klaar; zoals gezegd: een zesluik met gevolgen.

tijd: woensdag 19:30-21:30 uur
startdatum:28 oktober 2020 - 6 lessen
plaats:De Poorterszaal
docent: W.J.A. (Aldwin) Kroeze
prijs: € 60,00
code: KEC018  
Toevoegen aan mijn inschrijfformulier
  


tijd: woensdag 19:30-21:30 uur
startdatum:3 februari 2021 - 6 lessen
plaats:De Poorterszaal
docent: W.J.A. (Aldwin) Kroeze
prijs: € 60,00
code: KEC019  
Toevoegen aan mijn inschrijfformulier
  
Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: