Per categorie:  Per soort:Nabucco, opera van Verdi

Kunstbusactiviteit


Wie kent niet het beroemde Slavenkoor? Nabucco, Guiseppe Verdi's vrijheidsopera is beroemd om de spectaculaire massascenes en het koor aller koren: het slavenkoor Va pensiero sull'ali dorate, tevens het lied dat wel gezien wordt als het officieuze Italiaanse volkslied.
Nabucco is een vrijheidsopera. Het werd voor het eerst opgevoerd toen ItaliŽ nog geen echte eenheid was en sommige gedeeltes in handen waren van het Habsburgse rijk. In die tijd leefde echter sterk de risorgimento, de eenwording.
De opera Nabucco handelt over de Joden die in BabyloniŽ onder keizer Nebukadnezar (Nabucco) worden onderdrukt. Zij zijn onderworpen aan dwangarbeid. Onder deze omstandigheid brengen ze het beroemde Slavenkoor ten gehore.
De opera eindigt in een overwinning op de dictator en zijn afgodendienst. Hierna wordt een einde gemaakt aan de onderdrukking van het Joodse volk.
Hoewel het verhaal zich 2500 jaar geleden afspeelde begreep iedereen dat de opera een oproep was om tot een Italiaanse nationale eenheid te komen. In dat verband is het niet verwonderlijk dat het Slavenkoor de status van volkslied kreeg. Het is daarbij gebruikelijk dat tijdens de opvoering van de Nabucco dit beroemde lied wordt herhaald.

tijd: zondag 15:00-17:30 uur
startdatum:19 januari 2020 - 0 lessen
plaats:Excursie
docent:
prijs: € 39,50
code: KUN004  
Toevoegen aan mijn inschrijfformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: