Per categorie:
  Per soort:

Down Under

KEC kunstgeschiedenis


AustraliŽ, het vijfde continent, is een betoverend sprookje vol eigen bijzonderheden. Hierbij kan gedacht worden aan de fauna met kangoeroe, koala en vogelbekdier, maar ook aan de kunst en cultuur. Naar dat laatste zal in deze cursus gekeken worden in vier etappes.
Daarbij komt de inheemse cultuur aan bod van met name het vaste land. Ook zal getoond worden hoe een paar honderd jaar geleden de westerse mens het 'eiland' ging koloniseren en al snel een eigen cultureel spoor ging volgen. In de 20ste eeuw rijzen de contrasten tussen inheems en westers tot torenhoog, om aan het eind van die eeuw uiteindelijk toch weer toenadering te zoeken. Het hedendaags AustraliŽ is op kunst- en cultuurgebied nog altijd volop in beweging.
De cursus is een blik door de tijd: van vroege rotstekeningen, via Heidelberg School, Angry Penguins en Dame Edna, tot en met interactieve filminstallaties en postmoderne Aboriginal Art. De cursus is ook een spiegel met vier gezichten van hoe twee culturen zich ontwikkelen, elkaar ontmoeten en uiteindelijk samen een weg moeten vinden naar een gedeelde toekomst.

tijd: woensdag 19:30-21:30 uur
startdatum:2 september 2020 - 4 lessen
plaats:De Poorterszaal
docent: W.J.A. (Aldwin) Kroeze
prijs: € 40,00
code: KEC016  
Toevoegen aan mijn inschrijfformulier
  


tijd: woensdag 19:30-21:30 uur
startdatum:6 januari 2021 - 4 lessen
plaats:De Poorterszaal
docent: W.J.A. (Aldwin) Kroeze
prijs: € 40,00
code: KEC017  
Toevoegen aan mijn inschrijfformulier
  
Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: