Per categorie:
  Per soort:

'Deutschlandspiel'

KEC geschiedenis


Deze cursus is vol, u kunt niet meer inschrijven!

'Deutschlandspiel' en de reis van Rudolf Hess naar Schotland
De reis die Rudolf Hess in mei 1941 naar Groot-Brittanni ondernam, wordt vaak in de rubriek 'een vlaag van verstandsverbijstering' geplaatst. De feiten zijn anders: vanaf juli 1939(!) waren Duitsland en Groot-Brittanni verwikkeld in vredesbesprekingen. Omdat Duitsland primair Rusland wilde binnenvallen, wilden de Duitsers een tweede front voorkomen. De aanhoudende wens tot vrede werd door de Britse geheime dienst als zwakte gezien. In augustus 1940 accordeerde Churchill een plan 'om de Duitsers te grazen te nemen' en werd een ingenieus plan gesmeed om de Duitsers aan het lijntje te houden: zolang we praten zullen ze het VK niet binnenvallen.
De Duitsers beseften niet dat er een 'Deutschlandspiel' werd gespeeld en voor de Britten ontstonden de problemen pas goed toen op 10 mei 1941 niet een Duitse onderminister naar Groot-Brittanni vloog, maar Duitslands tweede man. Hess wilde duidelijkheid verkrijgen voor de al uitgestelde Operatie Barbarossa.
De lezingen omvatten a) de hechte band tussen Hitler en Hess, b) de details die de Britten voor hun plannen gebruikten, c) de complicaties die na Hess' aankomst ontstonden en d) het traject tot na Hess' dood in 1987 ' en daarna.

tijd: woensdag 14:00-16:00 uur
startdatum:6 januari 2021 - 6 lessen
plaats:De Praeter
docent: W.H.T. (Wim) van Hooff
prijs: € 45,00
code: KEC006  
Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: