Per categorie:  Per soort:Barbier van Sevilla

Kunstbusactiviteit


Spaans topgezelschap Ibérico de Danza geeft een jubileumshow vol flamenco en folklore.

Drie jaar geleden lieten ze een hartstochtelijke dansversie van de opera Carmen zien en nu is Ibérico de Danza terug met een geweldige opvolger. Topchoreograaf Segovia zet dit maal alle danspower in op de gedanste versie van Rossini's komische opera De Barbier van Sevilla.
Rossini componeerde de opera in 1816. Het werd een van de meest opgevoerde opera's ter wereld en wordt nog steeds beschouwd als een meesterwerk onder de komische opera's. In ons theater mogen we opnieuw genieten van een fantastische dansbewerking.

Het verhaal speelt zich af in een tijdloze ruimte van abstracte steden die herinneren aan Madrid, Sevilla en Wenen. Ook de muziek past zich aan de nieuwe context aan en stijgt uit boven perioden of stijlen. Het centrale thema houdt echter wel vast aan het originele uitgangspunt, namelijk de bespotting van de gevestigde moraal.
'Figaro, Barbier van Sevilla' is een ballet in vier bedrijven, met een smeltkroes aan verschillende dansstijlen, variërend van de Commedia del Arte tot alle elementen en kenmerken uit de Spaanse dans. Het is een bruisende show die de kijker meeneemt naar een kleurrijke wereld vol dans en emoties.
Het klassieke Spaanse ballet, de roffelende flamenco en hedendaagse dansexpressie laten iedereen genieten van een uitbundige dansproductie.

tijd: zondag 15:00-17:00 uur
startdatum:10 november 2019 - 0 lessen
plaats:Excursie
docent:
prijs: € 29,50
code: KUN003  
Toevoegen aan mijn inschrijfformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: