Per categorie:
  Per soort:
de Parelvissers door de Charkov Staatsopera in Stadsschouwburg Velsen


Het beroemde Oost-Europese operahuis staat ook nu weer garant voor stijlvol klassiek muziektheater. Voor alle operaliefhebbers wordt 'De Parelvissers” op de planken gebracht.
Eén van de meest populaire componisten van de Negentiende Eeuw, Georges Bizet (1838 – 1875) schreef het werk in 1863. De opera, die vooral bekend werd door het beroemde duet 'Au fond du temple saint', kent vele schitterende scènes, aria's en duetten. In de Franse traditie van fraaie klankkleuren en een prachtige orkestratie neemt Bizet ons mee naar het tropisch zinderende Ceylon waar twee vrienden dingen naar de hand van hetzelfde, betoverende meisje.

Het stuk, dat bestaat uit drie bedrijven, valt als volgt samen te vatten.
In verband met hun vriendschap beloofden Nadir en Zurga elkaar om afstand te doen van de liefde, aangezien ze ooit op dezelfde vrouw verliefd werden. Als deze vrouw, nu tot kuise priesteres gewijd, zich met Nadir in liefde verenigt, triomfeert de vriendschap ondanks alles. Zurga redt de beide geliefden van de dood, met zijn eigen ondergang als resultaat.

Het drama wordt uitgevoerd met een groot live orkest o.l.v. Jeroen Weierink. De gezongen Franse tekst verschijnt in Nederlandse boventiteling, zodat het verhaal moeiteloos kan worden gevolgd.

tijd: zondag 15:00-17:30 uur
startdatum:25 november 2018
plaats:Excursie
docent: Geen
prijs: € 39,50
code: KUN002  
Toevoegen aan mijn inschrijfformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: